Атеизмът е психично разстройство, той е ужасна болест на душата, която

...
Атеизмът е психично разстройство, той е ужасна болест на душата, която
Коментари Харесай

Свети Нектарий Егински: Атеизмът е психично разстройство

Атеизмът е психологично разстройство, той е ужасна болест на душата, която е мъчно да се излекува. Атеизмът е пристрастеност, която сурово потиска всеки, когото е сграбчила. Той крие изобилни несгоди за своя заложник, който става нездравословен освен за себе си, но и за тези, които влизат в контакт с него. Атеизмът отхвърля съществуването на Бог. Той отхвърля, че има божествен Създател на вселената. Той отхвърля Божието божество, Неговата мъдрост, Неговата добрина и като цяло Неговите божествени качества. 

Атеизмът учи на неистина своите почитатели и измисля фалшиви теории, касаещи създаването на вселената. Той изповядва като, че творението е резултат на случайност, че то се резервира чрез безцелни, случайни взаимоотношения, че величието му се разкрива от единствено себе си с течение на времето.  И че хармонията, грацията и хубостта, които се виждат в природата, са свойства на естествените закони. 

Атеизмът лишава от Бога, Когото отхвърля, Неговите божествени качества и вместо това приписва тях и Неговите творчески сили на безжизнената и немощна материя. Атеизмът смело прокламира, че материята е причина за всички неща и я обожествява за да отхвърли съществуването на по-висше Същество, на висш, креативен Дух, Който се грижи и поддържа всичко. Поради безверието материята става единственото реално съществуващо нещо, до момента в който духът става фиктивен. За атеизма духът и душата са егоистични изобретения на човека, измислени с цел да задоволят неговото пустославие. 

Атеизмът отхвърля човешката духовна природа. Той смъква индивида от благородната висота, където той е бил поставен от силата и милостта на Твореца и го принизява до ранга на лишените от разсъдък животни, които атеизмът приема  за прадеди на неговото изтъкнато и благородно родословие. Атеизмът прави всичко това, с цел да свидетелства в изгода на думите от Псалтира: „ Човек, който е в респект и е неблагоразумен, е сходен на животните, които умират. “ (Пс. 48:20) Атеизмът лишава вярата, вярата и любовта от света, тези източници, даряващи живот и същинско благополучие на индивида. Той отстранява Божията истина от света и отрича съществуването на Божието божество и помощ. 

Атеизмът приема законите, които съществуват в природата, но отхвърля Бога, Който е определил тези закони. Атеизмът се стреми да води индивида към измислено благополучие, само че го изоставя в средата на нищото, в долината на риданието: лишен от всички божествени богатства, зарязан от успокоение свише, изпразнен от духовна мощ, ограбен от силата на моралните добродетели и разкрит от единствените нужни неща на земята – вярата, вярата и любовта. Атеизмът осъжда горкия човек на крах и го оставя самичък като жертва измежду компликациите на живота. Премахвайки любовта в индивида, атеизмът поредно го лишава от любовта към другите, изолира го от фамилията му, от околните и приятелите му.

Атеизмът измества всяка вяра за по-добро бъдеще и я замества с обезсърчение. 

Атеизмът е ужасяващ! 

Той е най-лошата от всички духовни болести!

Триножникът е бил бронзов олтар в Делфи, Древна Гърция, на който жрицата на Аполон на име Пития сядала, с цел да изрече предсказанията си.

Превод от британски: Соня Анкова, Facebook

Източник:

 

 

 

 

 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР